Sacred Grounds of Belora
Vil du reagere på denne meldingen? Registrer deg på forumet med noen få klikk eller logg inn for å fortsette.

Sacred Grounds of Belora

Opening the Backdoor
 
IndeksSøkBli MedlemLogg Inn

 

 De To Kors

Go down 
AvInnlegg
Admin
Admin


Antall Innlegg : 45
Join date : 14.11.2010

De To Kors Empty
PosteTema: De To Kors   De To Kors Icon_minitimeOns Jan 12, 2011 12:30 am

De to Kors, The Charger and The Blackbird.

De To Kors Eye10

Ymorjos' røtter stabiliserte endelig Skarenaar. Ulveguden sitt blod balanserte jorden, dyrelivet, og kontrollerte selv det onde og det gode, døden og livet. Men før tiden til Ymorjos eksisterte ikke de to kors - og myter forteller at det var på grunn av Drømmetiden at De To Kors ble skapt. Det sies at De To Kors originalt var blant de ukjente skapningene som dukket opp over Belora da Skarenaar endelig var komplett igjen, og at Olamakyr så fant dem. Andre vil påstå at Olamakyr ble inspirert av hendelsen til å skape to kors - som ikke bare skulle holde balansen i orden på Skarenaar, men over hele Belora. Dette er nok det som holder mest sannhet. Uansett hva det er som stemmer, kom de første korsene til eksistens kun noen år etter at Skarenaar hadde roet seg, og på det samme mystiske viset de dukket opp, skulle de forsvinne.

I Shaedow sin tidsalder vet man godt hvem De To Kors er - Mihyre og Amecked, ravnen og duen. Men den gang da visste man ikke hvem de var, hvordan de var eller hvilke navn de bar - det var ikke en gang sikkert hvilke kjønn de var. Myter sier at de første korsene rett og slett ikke hadde kjønn. Flere var overbeviste om at de kun var biter av guden selv, og de gangene de kom til syne var det i krigsstrid på himmelen eller på Beloras jord, de første rene kampene mellom godt og ondt, lyset og mørket, livet og døden. De tok aldri noen fast form - noen ganger dukker de opp som fugleflokker, andre ganger som mennesker eller monstrøse beist. Men etter hundre år under deres balanse, forsvant de, men de etterlot seg noe helt spesielt, en annen verden.

Det forble alltid et mysterie om hvorfor de skapte dette stedet og hvorfor de så forsvant, og som alt annet har Belorianerene spekulert. En populær myte er at De To Kors samarbeidet om å lage denne verdenen, i stedenfor å kjempe imot hverandre i sine siste dager, og derfor fordrev Olamakyr dem. Hvor de forsvant er ukjent og vil trolig forbli det, men det var en ting de udødelige av Belora til slutt begynte å innse - de første var ikke de siste til å forsvinne. Alle korsene har etter sine siste dager forsvunnet, og etter noen år uten dem, har så noen nye dukket opp. De udødelige og mange fler har sine tanker om at alle korsene til slutt forsvinner inn i ånde-verdenen de to første korsene skapte. Denne ånde-verdenen er, vel å merke, ikke et sted hvor ånden kommer da den dør - det er absolutt ingen som har returnert tilbake til live og kan mene å huske å ha vært på slikt et sted. Grunnen til at dette stedet ble kjent er derimot gjennom drømmer.

Sovende har noen ganger dukket opp i en helt ukjent verden, omgitt av tåke, en tåke av både lettelse og frykt. Av denne grunnen er det de som mener det er muligheter for at Sheweradene også er koblet til denne ånde-verdenen. Da en Shewerade tar over drømmen til en sovende er det ikke uvanlig at man ser en lik verden som den enkelte har sett som man da tror er den kors-skapte ånde-verdenen. I tilfellene hvor noen har dukket opp i denne, eller disse, verdenene, har man derimot aldri sett noen av korsene - men det er to levende vesner flere mener å ha sett, og også sett senere i livet sitt i våken tilstand; The Charger and The Blackbird. En stor, sort hest med hvite, rykende øyne og en enorm, sort fugl som minner om en gigantisk ravn. De har kun vært sett noen få ganger i drømmer og enda færre ganger i virkeligheten, og dette var, vel å merke, for flere tusen år siden. Det ble antatt at disse to dyrene rett og slett hadde dødd, helt til Det Andre Kors, Mihyre, under den trolig største Korsekrigen mellom henne og Amecked, dukket opp på en sort hest med vilt hår, evigstirrende, hvite øyne, skjeletthover og alt med en tåke-lignende røyk.

Det var da lenger ingen tvil om at alt hadde en sammenheng. Korsene, denne ånde- eller drømme-verdenen, samt The Charger og også The Blackbird som har i drømmer blitt sett med The Charger, er alle koblet sammen. Men de mystiske dyrene tjener ingen kors, hverken lyset eller mørket. Under krigen hadde Mihyre trolig klart å bryte seg inn i denne drømme-verdenen og rett og slett med sin brutale makt tatt over The Charger for så lang tid hun klarte. De få som var vitnet til det forklarer alltid, i detalj, om det hemmelighetsfulle blikket hun hadde og at leppene som omringet det store gliset hennes kunne fortalt og oppklart så meget om hun hadde ønsket det. Beklageligvis vil dette aldri skje og det vil for evig forbli et mysterium.

De To Kors Charge10

Enkelt og greit;

Med forskjellig tids mellomrom (alt fra noen uker til ti år) dukker det opp nye kors. Korsene lever som oftest i 100 år eller til og med mer. Det er to kors; Nealore, korset av lys, godhet og liv, og Eredroth, korset av mørket, ondskap og døden. Disse korsene er skapninger skapt ut av det esteriske, eller helt normale skapninger omgjort til korsene. Sammen symboliserer de balansen - hvordan de alltid vil kjempe mot hverandre, men også hvordan de to motmaktene trenger hverandre for at verden skal fungere. Nåtidens kors er Mihyre, ravnen, og Amecked, duen. Disse to var begge ulver før de ble omgjort til de to kors.
Til Toppen Go down
https://belorarp.norwegianforum.net
 
De To Kors
Til Toppen 
Side 1 av 1

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Sacred Grounds of Belora :: Regler og diverse informasjon :: Om Belora-
Gå Til: